Рецепти
Рецепта за домашен дюнер
Продукти :
500-600 гр пилешко месо
За маринатата:
1 ч.л. канела, 1 ч.л смлян карамфил, 0,5 ч.л. смлян кардамом, 0,5 ч.л. смляно индийско орехче, 0,5 ч.л сумак , 1.2ч.л. чесън на прах, оцет, олио
За соса:
лимонов сок, кисело мляко, майонеза, 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо (гърди и бут) на равни парчета около 4-5 см. Смесете канелата, карамфила, инд. орехче, кардамома, сумак и чесъна и поръсете месото. Разбъркайте добре и добавете 1 с.л олио и 1 с.л оцет.Оставете на хладно 4-5 часа или поне 30 мин.
Печете месото в грилче или фурна до зачервяване от едната страна, обръщате парчетата и допичате. Смесете половин кофичка кисело мляко 2-3 с.л майонеза 1-2 ч.л лимонов сок и счукана скалидка чесън.
Нарежете изпеченото месо на малки парченца, разпределете в порции залейте със соса и гарнирайте с пържени картофки и кисели краставички.